HTML

skeptic

Hány utat kell megtennie vajon egy embernek? Tényleg kapukat kell nyitogatnunk, vagy éppen csukogatnunk célunk elérése érdekében? Ki dönti el, mi a jó és mi a rossz? Vagy netán azért tesszük fel ezen kérdéseket, mert pontosan ismerjük rá a megfelelő választ? Nem könnyű boldogulni egy mentális világban, hol fizika, vagy matematika aligha létezik.

Friss topikok

Címkék

hogyan mossunk agyat? 1.

2012.01.11. 00:26 cytex

Megvalósítható-e az,hogy tudatunk legmélyén lévő emlékfoszlányokból világot teremtsünk? Ugyan sem felidézni, sem pedig kitörölni ezen információkat nem lehet. De. Ha Freud állítását - miszerint személyiségünk nagy része a kapott információkból épül fel - megcáfolhatnánk, akkor új személyiségjegyeket, esetlegesen önálló személyt hozhatnánk létre. Ha eltörölnénk egy emléket (napjaink példájával élve például kitörölnénk telefonunk memóriájából egy képet), akkor annak a helyébe elvileg újat tehetünk. Képes vajon erre halandó lény? Megváltozott gondolatokkal, felfogással, (lélekkel?) rendelkező személy szembe tudna nézni saját magával a tükörben?

Ez megoldás lenne nagyon sok problémára, depresszió, családon belüli, vagy esetleg kívüli erőszak, hátrányos helyzetű és visszamaradott emberek élete, borderline(!) kór, stb.; de merem feltételezni, hogy nagyon sok fizikai megbetegedés, mely lelki sérülésekre vezethető vissza (legismertebb a rák).

A kérdés már csak annyi: de hogyan?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://skeptic.blog.hu/api/trackback/id/tr833535720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása